Studentabonnemang

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Information om studentabonnemang

Studenter är en viktig målgrupp för svenska mobiloperatörer och därför hittar vi många abonnemang som speciellt marknadsförs som studentabonnemang. Telefonbolagen ser möjligheten till långvariga kundrelationer med detta segment och därför erbjuder de studenter villkor som är väldigt förmånliga. Så när de är klara med sina studier kommer de förhoppningsvis stanna kvar som kund, då erfarenheten under de senaste åren har varit väldigt bra.

Olika studentabonnemang

Som student har du möjlighet att välja olika slags abonnemang. För vissa är det viktigaste att ha mycket mobil data tillgänglig, medan andra vill ha mer samtalstid. Därför erbjuder de flesta mobiloperatörer flera olika abonnemang för studenter. De flesta operatörer har både studentabonnemang som kontantkort liksom fastpris där du betalar varje månad.

Studentrabatt

Många mobiloperatörer är generösa med sina studentabonnemang och låter dig ha kvar det även när du redan har blivit klar med din utbildning. Hos många av dem gäller samma pris till och med du är 27 år. Detta uppskattas verkligen, speciellt då det inte är säkert att alla får jobb direkt efter avslutade studier och har råd att betala för ett dyrare abonnemang. Innan du väljer vilken mobiloperatör som du tror är bäst för dig så är det en bra idé att besöka Mecenat. För att vara extra snälla och inte missgynna dem som inte har läst på högskola eller universitet brukar det även finnas ungdomsrabatt. För att se om du är berättigad till rabatt räcker det att du fyller i ditt personnummer.

Skaffa ny mobil som student

Många svenska mobiloperatörer erbjuder dig även rabatt när du köper en ny mobiltelefon i samband med att du öppnar ett studentabonnemang. Detta lönar sig nästan alltid och ofta blir priset inte dyrare än om du hade köpt telefonen separat utan något abonnemang. Skillnaden är att som student har du möjlighet att betala av på din mobil som en del av avtalet som du har med telefonoperatören. Som vanligt är det dock viktigt att du kollar runt bland de olika operatörerna för att se vilka olika erbjudanden som finns och speciellt hur avtalen ser ut.

Varför du ska ha studentabonnemang

Det finns många anledningar varför du ska välja ett studentabonnemang om du har möjlighet. Läs listan här nedan för att se några av dem:

  • För det första kommer du att spara pengar, då studentabonnemang alltid är billigare än vanliga abonnemang av liknande sort.
  • Operatörer vet att du som student för det mesta behöver mycket mobil data, så detta brukar vara standard

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]