Billigaste mobilabonnemanget

Här kan du hitta det billigaste mobilabonnemanget baserat på den surfmängd du vill ha tillgång till varje månad. Hos operatörerna kan du se priserna för det billigaste abonnemanget för lite surf, ganska lite, medel mycket surf, mer men inte supermycket surf, mycket surf och obegränsat med surf. Sätt i gång och spara pengar genom att hitta marknadens billigaste mobilabonnemang!

Billigt abonnemang med surf

Operatör Surf Samtal/sms Pris
Hallon 4 - 100 GB Fria Se priset här
Vimla! 3 - 100 GB Fria Se priset här
Chili mobil 6 GB - Fri Surf Fria Se priset här
Fello 2 GB - 22 GB Fria Se priset här
Fibio 5 GB - Fri surf Fria Se priset här
Tre 5 GB - Fri surf Fria Se priset här
Comviq 8 - 100 GB Fria Se priset här
Halebop 5 - 60 GB Fria Se priset här
Halebop 5 - 100 GB Fria Se priset här
Tele2 3 GB - Fri surf Fria Se priset här
Telenor 4 GB - Fri surf Fria Se priset här
Telness 3 GB - 100 GB Fria Se priset här

Billigt abonnemang med surf

Här har vi valt att ranka bra och billiga mobilabonnemang utifån surfmängd indelade i sex olika surfstorlekar. Är du intresserad av andra parametrar kan du läsa mer om täckning, support, villkor och erbjudanden under Bästa Mobilabonnemanget eller under Surfa utomlands. Eftersom priset ofta beror på många olika faktorer kan det vara bra att jämföra flera parametrar för att hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för just dig.

Lite surf – 3-4GB

Detta är för tillfället den minsta möjliga surfmängd du kan välja när det kommer till mobilabonnemang. Skulle du inte vilja ha surf överhuvudtaget är ett kontantkort aktuellt för dig. Trots att Hallon erbjuder en gigabyte (GB) mer än både Vimla och Comviq har de det billigast abonnemanget, å andra sidan kommer Vimla och Comviq med andra fördelar. Så allt står i relation till vad du värdesätter. Läs mer om andra aspekter under Bästa Mobilabonnemanget.

Ganska lite surf – 8GB

Här är det ganska tydligt att om du vill ha 8GB är det Hallon du ska välja, de har ofta bra erbjudanden som pågår under längst tid (6 månader jämfört med Vimlas 4) och har dessutom bäst ordinariepris. Är även bra support och utlandsvillkor viktigt för dig kan det också vara värt att överväga Comviq och Vimla.

Medel mycket surf – 18-25GB

Den som vill ha lite mer surf, någonstans mellan 15-25GB, kan välja mellan Hallon, Fello och Vimla. Här är Vimla billigaste men har också mindre surf än både Fello och Hallon. Beroende på hur mycket surf du gör av med varje månad är samtliga deals här förmånliga. Däremot så måste det ändå sägas att du får mest surf för pengarna om du väljer Hallon, men det är irrelevant om du ändå inte använder mer än 18GB.

Mer men inte supermycket – 50-60GB

Om du inte behöver så mycket som 100GB men ändå mer än ungefär 20 är surf på 50 och 60GB ett mycket bra alternativ, det hittar du hos Hallon, Comviq och Halebop. Mellan Hallon och Comviq blir Hallon vinnare med tanke på att det är halva priset de sex första månaderna och även 26kr billigare med ordinariepris. Och om det inte är så att man vill ha just 60GB är även Hallon procentuellt sätt billigare.

Mycket surf – Billigaste valet för 100 GB

För den som använder mycket surf är 100GB toppen. Vilket av alternativen som är billigast beror däremot på hur länge du tror eller tänker att du ska mobilabonnemanget. Hos Chilimobil får du 100GB i månaden för 299kr, vilket är dyrare än hos Hallon och Vimla de första sex respektive 4 månaderna, men i längden blir det billigare. Det beror också på vilka andra aspekter du värdesätter, läs mer om detta under Hitta rätt mobilabonnemang.

Obegränsat med surf – Billiga mobilabonnemang med fri surf

Här har vi listat operatörer som har obegränsat med surf, även kallat fri surf. Här kommer Chilimobil in med det mest förmånliga priset för obegränsad surf, men för både Tele2 och Telenor ingår dessa val även för familjeabonnemang. Något som kan vara ett bra alternativ för den större familjen eller umgängeskretsen. Läs mer om detta under fliken Familjeabonnemang.

Frågor och svar om billiga mobilabonnemang

Det beror på lite olika saker, men det handlar först och främst fysiska butiker. De billigaste mobilabonnemangen kommer från operatörer som enbart säljer sina abonnemang online. Sedan handlar det också om hur mycket personal de har, med andra hur ofta, bra och snabb support de kan erbjuda. Men det kan också bero på andra tjänster som de erbjuder, ett billigare abonnemang kanske enbart är bättre om man bor i Sverige.

Det beror på hur mycket surf du vill ha och vad för andra aspekter du värdesätter men för 4GB, 8GB och 50GB är Hallon det billigaste alternativet. För 100GB surf har Chilimobil det billigaste ordinariepriset, men Hallon det billigaste och mest rabatterade priset.

Om man värdesätter att kunna gå till en fysisk butik och kunna fråga om hjälp eller få ett nytt SIM-kort redan samma dag kan det vara en nackdel (å andra sidan kan man få hjälp hemifrån genom att chatta eller ringa mobiloperatörerna och nu förtiden går det också snabbt att få hem paket).

Det är såklart individuellt, men överlag är det ju härligt med mycket surf, inga bindnings-och uppsägningstider, bra täckning och bra support. Det erbjuder bland annat både Fello och Comviq.

För den som är under 18år, student eller senior (över 55år) kan man ännu billigare mobilabonnemang. Läs mer om respektive abonnemang under Mobilabonnemang Barn & Ungdom, Studentabonnemang och Seniorabonnemang. Där har vi nämligen listat de bästa och billigaste mobilabonnemangen för respektive grupp.

Det beror på hur mycket surf du använder och var. 1GB surf räcker till ungefär 2 timmars videotittande, 10 timmars musikstreaming eller 16 timmars surfande på nätet. 5GB surf räcker ungefär till 10 timmars videotittande och 50 timmars musikstreaming och 80 timmars surfande.

Oavsett vilken operatör du har ska du kunna se detta på din operatörs hemsida, genom att logga in på ditt konto det brukar gå under namnet ”Mina sidor” men kan också kallas ”Mitt mobiloperatörens namn”.