Bästa mobilabonnemanget

Här kan du hitta det bästa mobilabonnemanget för dig som privatperson utifrån parametrar som exempelvis bäst täckning, mest surf och bäst support. De finns flera bra mobilabonnemang på marknaden med förmånliga erbjudanden just nu. I topplistan nedan hittar du de allra bästa mobilabonnemangen enligt oss.

Jämför bästa mobilabonnemangen

Operatör Surf Samtal/sms Pris
Hallon 4 - 100 GB Fria Se priset här
Vimla! 3 - 100 GB Fria Se priset här
Chili mobil 6 GB - Fri Surf Fria Se priset här
Fello 2 GB - 22 GB Fria Se priset här
Fibio 5 GB - Fri surf Fria Se priset här
Tre 5 GB - Fri surf Fria Se priset här
Comviq 15 - 100 GB Fria Se priset här
Halebop 5 - 60 GB Fria Se priset här
Halebop 5 - 100 GB Fria Se priset här
Tele2 3 GB - Fri surf Fria Se priset här
Telenor 4 GB - Fri surf Fria Se priset här
Telness 3 GB - 100 GB Fria Se priset här

Bäst i test mobilabonnemang

När vi har gjort detta test har vi utgått ifrån surf, täckning, support, villkor och erbjudanden i relation till priset. Vi har valt att inte ha med Telia, Telenor, Tre och Tele2 i denna mätning eftersom deras dotterbolag har lägre priser och ändå använder sig av deras nät.

Hallon
Vimla
Chili
Halebop
Comviq
Fello
Ikon surf

Surfmängd

Behovet av surf kan variera mycket, men de flesta mobilabonnemang erbjuder mycket surf. Det finns ett flertal mobilabonnemang som erbjuder 3, 4, 6 eller 8GB. Det är i dagsläget inte särskilt dyrt med mycket surf och flera operatörer har därför erbjudanden med fri surf. Under Billigaste mobilabonnemanget kan du hitta det mest prisvärda abonnemanget baserat på surfmängd. Om du däremot vet med dig att du inte surfar mycket på platser utan wifi kanske du inte är i behov stora mängder surf och kan på så sätt spara in på månadskostnaden.

Ikon Surf

Ikon mobiltäckning

Bäst täckning

Täckningen i Sverige är överlag bra, och om du bara vistas i städer är detta en ovidkommande aspekt. För den som antingen har sommarställe ute på landet, vistas mycket i skog och mark eller behöver kontakta andra som gör det kan det vara avgörande med bra täckning. Här har vi därför listat vilka mobiloperatörer som enligt några olika undersökningar (se testet hos P3 Connect)visat sig ha bäst täckning. Täckningen har mätts både i städer och på landsbygden, för både röstsamtal och internetuppkoppling. De operatörer som använder sig av Telia kommer på en klar första plats.

 • 1 Halebop, Fello & Comviq – via Telias nät på 96,9 av 100
 • 2 Vimla – via Telenors nät på 92,4 av 100
 • 3 Hallon & Chilimobil – via Tres nät på 84,8 av 100

Sammanfattning

Det är vida känt att Telia har bäst räckvidd och det mest utvecklade nätet, men de andra näten är inte långt efter. Om du ofta befinner dig off-grid kan det vara värt att välja en operatör som använder sig av Telia. Enligt mätningar (se testet hos P3 Connect) har Halebop bäst räckvidd och därefter kommer Tele2s nät, sedan Telenor och till sist kommer Tre. Men det handlar inte om några stora skillnader och det är i princip bara aktuellt för den som ofta lämnar städerna.

 • Telias nät – 95–99% täckning för nät/samtal
 • Tele2s nät – 91–97% täckning för nät/samtal
 • Telenors nät- 82-90% täckning för nät/samtal
 • Tres nät – 83–89% täckning för nät/samtal

Bäst support ikon

Bäst support

Att ha tillgång till bra support kan kännas onödigt, men när du väl hamnar i knipa och behöver hjälp är supporten ovärderlig. Samtliga mobiloperatörer som är med i detta test har enbart sin support via chatt och/eller telefon. Vill du ha hjälp i en fysisk butik bör du överväga Telia, Tele2, Telenor eller Tre. Här har vi listat vilka som har bäst och mest tillgänglig support tillsammans med de kortaste väntetiderna.

Sammanfattning

Halebop hamnar på en klar förstaplats eftersom de har en chatt som är öppet dygnet runt, under årets alla dagar. Comviq kommer på en andraplats då de är tillgängliga alla dagar i veckan och erbjuder hjälp via både chatt och telefon. Fello hamnar på en tredjeplats eftersom de också har både chatt- och telefonsupport.

Resterande operatörer har likvärdiga öppettider, däremot är Hallon kända för sina långa väntetider och svarstider. Fello och Vimla har mycket nöjda kunder och korta väntetider, men att Vimla har lunchstängt är dumt då många bara har tid att ringa under lunchen.

Halebop Chatt Alla dagar: dygnet runt
Comviq Chatt & telefon Vardag: 8.00–20.00/9.00-19.00. Helg: chatt 10.00 – 15.00
Fello Chatt & telefon Vardag 8.00-17.00
Chili mobil Chatt Vardag 8.00-17.00
Hallon Chatt Vardag 9.00-16.00
Vimla! Chatt Vardag 9.00-17.00 (stängt 12–13)
Bäst vilkor ikon

Bäst villkor

Ingen av mobiloperatörerna i detta test har vare sig startavgift eller bindningstid och bortsett från Halebop och Chilimobil har de inte heller uppsägningstid. Både Halebop och Chilimobil har en månadsuppsägningstid. Här har vi därför valt att ge övriga en etta i betyg och Halebop och Chili en tvåa. Om du i stället vill veta hur villkoren ser ut för samtal och SMS utomlands kan du läsa mer om under fliken Surfa utomlands.

 • 1 Hallon
 • 2 Vimla
 • 3 Fello
 • 4 Comviq
 • 5 Halebop
 • 6 Chilimobil
Bäst pris ikon

Bäst pris

Att räkna ut vilken operatör som har bäst pris är svårt med tanke på att alla operatörer inte erbjuder samma mängd surf, täckning, support och erbjudanden. Därför är rangordningen här baserad på operatörernas priser som är listade på sidan Billigaste Mobilabonnemanget. Utifrån det har vi uppskattat vilka operatörer som är mest prisvärda och rangordnat dem därefter.

 • 1 Hallon
 • 2 Vimla
 • 3 Fello
 • 4 Chilimobil
 • 5 Comviq
 • 6 Halebop

Sammanfattning av testet i sin helhet

Utifrån dessa aspekter har vi en slutgiltig lista över vilka mobiloperatörer och således abonnemang som är bäst, men tänk på att det kanske ändå inte är det bästa valet för dig. Exempelvis om du inte använder mycket surf varje månad är det ganska onödigt att köpa ett abonnemang med obegränsad surf, och om du bor i stan är frågan om rikstäckande nät och täckning kanske inte av högsta prioritet för dig.

Utifrån testets parametrar: surfmängd, täckning, support, villkor, erbjudanden och pris har vi kommit fram till nedanstående resultat, där Hallon vinner testet tätt följt av Vimla och Halebop och därefter Fello. Hallon vinner på grund av sina förmånliga erbjudanden, låga priser och bra villkor och Vimla kommer på en delad andraplats på samma grunder. Halebop däremot kvalar in på en delad andraplats främst på grund av sitt rikstäckande nät och tillgängliga support.

Slutgiltig rangordning enligt oss

 • 1 Hallon
 • 2 Vimla Halebop
 • 3 Fello
 • 4 Comviq
 • 5 Chili