Billigaste mobilabonnemang – Senior

Här har vi samlat mobilabonnemang för personer som är 55+ eller 65+. Mobilabonnemang för personer över 55 år kallas för seniorabonnemang medan de för personer över 65 år kallas för pensionärsabonnemang.

Billigaste seniorabonnemangen

Operatör Surf Samtal/sms Pris
Hallon 3 - 16 GB Fria Se priset här
Vimla! 3 - 100 GB Fria Se priset här
Chili mobil 6 GB - Fri Surf Fria Se priset här
Fello 3 - 32 GB Fria Se priset här
Fibio 6 - 100 GB Fria Se priset här
Karmamobil 5 – 100 GB Fria Se priset här
Comiq 5 – 50 GB Fria Se priset här
Tele2 5 – 50 GB Fria Se priset här

Billiga mobilabonnemang – 55+

För dig som är över 55år eller äldre har vi samlat vilka mobiloperatörer som kan ge dig ett bättre och billigare mobilabonnemang. Vi har med oss mobiloperatörerna Vimla, Hallon, Comviq, Fello och Fibio, utan inbördes ordning då alla är så pass prisvärda.

Vimla mobilabonnemang 55+

Hos Vimla kan du välja mellan fem olika mobilabonnemang. Innan sista maj får du dessutom 50% rabatt de fyra första månaderna och 30GB extra surf som du kan använda i fyra månader (gäller inte abonnemanget med 100GB). Fria samtal och SMS ingår i priset.

Fibio mobilabonnemang senior 55+

Hos mobiloperatören Fibio kan du välja mellan tre olika abonnemang, ett med 6GB, ett med 10GB och ett med 40GB i samtliga ingår fria sms och samtal. Det rabatterade priset gäller i hela fem månader och du får dessutom Viaplay två månader kostnadsfritt när du tecknar ett nytt avtal hos Fibio.

Hallon mobilabonnemang 55+

Mobiloperatören Hallon erbjuder personer över 55år tre olika mobilabonnemang med förmånliga priser. Du får 50% rabatt de tre första månaderna och därefter påbörjas ordinariepris. Fria samtal och SMS ingår i priset.

Comviq Fastpris Senior

Hos Comviq kan du som är 55+ välja mellan tre olika abonnemang utifrån hur mycket surf du vill ha. När du tecknar ett abonnemang hos Comviq tillkommer det inga dolda avgifter. Det är ingen startavgift, bindningstid eller uppsägningstid. Självklart så ingår även fria samtal och SMS i abonnemangspriset.

Fello mobilabonnemang för 55+

Hos Fello kan du välja mellan fyra olika abonnemang om du är över 55+ och vill ha ett förmånligt pris. Abonnemanget är rabatterat till hälften de två första månaderna. Det ingår fria sms och samtal.


Billiga mobilabonnemang
– Pensionär

Här har vi bara listat mobilabonnemang för personer som är 65år eller äldre, är du lite yngre finns det 55+ abonnemang att tillgå. Tele2 är för tillfället den enda operatör med fysisk butik som erbjuder pensionärer rabatt.

Tele2 Pensionärsabonnemang

Hos mobiloperatören Tele2 kan den som är över 65 år köpa ett mycket förmånligt mobilabonnemang. Du kan välja mellan 3, 12, 25, 50GG eller obegränsad surf och får 20% rabatt på vanliga abonnemang. Besök Tele2 i butik eller ring dem för att få reda på mer.

Senior använder sin smartphone

Hitta fler jämförelser av seniorabonnemang

Om du vill bredda ditt perspektiv eller läsa om recensioner och tester som är specifikt relaterade till abonnemang för pensionärer och seniorer är mobilabonnemanget.nu en utmärkt resurs. Pensionärer har ofta andra krav än andra åldersgrupper, och den här webbplatsen tar hänsyn till det. Du kan hitta en mängd olika planer och paket, inklusive sådana med fria samtal, SMS och data, för att se till att du får mest valuta för pengarna.

Du får användbara tips om vad du ska tänka på när du väljer operatör och abonnemang för pensionär. Du måste till exempel ta hänsyn till din surfanvändning, till exempel hur mycket och hur ofta du använder internet, för att avgöra hur mycket data du behöver. Oavsett om du letar efter ett abonnemang med obegränsad data eller bara behöver ett enkelt och billigt seniorabonnemang för tillfällig användning, hittar du vad du söker på denna sida.

Frågor och svar om mobilabonnemang senior

Det är billigare att ha att seniorabonnemang, så varför inte spara pengar när man kan? Speciellt med tanke på att man som pensionär ofta lever med lägre inkomst.

Det beror helt och hållet på vad man vill ha i ett abonnemang, men om vi utgår ifrån att bäst också är billigast är Hallon och Vimla.

Det finns inga seniorabonnemang i fysiska butiker, däremot så kan man få tag i pensionärsrabatt (om man är minst 65 år) i Tele2s fysiska butiker.

För att de flesta går i pension där omkring och har i regel en längre månadsinkomst än arbetande personer. Detsamma gäller för studenter, men av en annan anledning. Läs mer om det under Mobilabonnemang – Student.

Du får ha abonnemanget så länge du är kvar hos en och samma mobiloperatör, som erbjuder seniorabonnemang.

Tele2 är den enda operatör som erbjuder pensionärsrabatt, men då behöver man vara över 65 år. Med en pensionärsrabatt får du 20% på ordinariepriser.