Surfa utomlands – Jämför abonnemang

Om du vill surfa utomlands, ringa utomlands eller ringa till utlandet kan du här hitta de bästa abonnemangen för dig. Vi listar olika mobilopteratörers erbjudanden för att det ska vara lättare för dig att jämföra.

Fri surf inom EU – Dataroaming

Dataroaming innebär att du kan surfa via en annan operatörs nät när du befinner dig utomlands. 2017 klubbade Europeiska unionen att mobiloperatörer inte längre skulle få ta ut roamingavgifter, och nu är det därför fri surf inom EU. Däremot så betyder inte det att du har samma surfmängd när du befinner dig utomlands som när du är i Sverige. Här har vi listat de bästa mobiloperatörerna för den som reser mycket inom EU.

Mobilabonnemang – surf utomlands

  • Hallon = max 18 GB/mån
  • Halebop = max 10 GB/mån
  • Comviq = max 12 GB/mån
  • Vimla = max 10 GB/mån
  • Fello = max 30 GB/mån
  • Chilimobil = max 25 GB/mån
  • Tre = max 60 GB/mån
  • Telenor = max 100 GB GB/mån

Surfa utanför EU

Här har vi listat länder och mobilabonnemang som är förmånliga även utanför Europa. Så för personer som antingen reser och mycket eller är bortrest under längre perioder borde fundera på att investera i ett abonnemang som är förmånligt utomlands. Telenor är den mobiloperatör som verkligen ligger i framkant när det kommer till bra surf även utanför Europa. Läs mer om surf och villkor utomlands hos telenor.se.

Person använder sin smartphone

Mobilabonnemang – USA

Med alla Telenors nya abonnemang kan du surfa precis som vanligt även i USA. Oavsett om du befinner dig i New York eller Kalifornien kan du surfa utan några som helst tilläggskostnader. Du behöver inte göra någonting, det tillkommer automatiskt för alla nya abonnemang.

Mobilabonnemang – Asien

För den som ska resa i Asien, eller mer specifikt i Thailand, Malaysia eller Myanmar, borde fundera på att skaffa ett abonnemang hos Telenor. I dessa länder erbjuder Telenor nämligen surf till samma pris som hemma.

Kvinna ringer samtal

Ringa utomlands eller ringa till utlandet

Om du enbart är intresserad av att kunna ringa utomlands erbjuder även Tele2 dig som företagskund att ringa gratis till 62 olika länder, utöver alla EU-länder ingår även USA, Australien, Nya Zeeland, Singapore, Kanada, Japan, Förenade Arabemiraten med flera. Läs mer om detta hos Tele2.se. Som privatperson kan du även välja tillvalet Utland hos Tele2.se och få 90% rabatt när du ringer till utvalda länder.

Telenor erbjuder alla nya kunder gratis surf inom en mängd olika länder, läs mer om detta hos Telenor.se. Du kan bland annat surfa som hemma i USA och Thailand.

Frågor och svar om mobilabonnemang utomlands

Detta beror på att EU, Europeiska unionen, 2017 bestämde att mobiloperatörerna inom EU inte skulle få ta upp roaming-kostnader. Men detta gäller alltså inte om du ska resa utanför EU, till exempelvis länder i Asien eller Nordamerika.

De svenska operatörerna har satt en maxgräns för surf inom EU eftersom de ändå har kostnader för roaming inom EU.

Detta beror på roamingavgifterna, som tidigare var ett problem även inom EU. Så när man skickar ett sms i ett annat land måste man använda sig av deras nät, vilket kostar för operatören. Kostanden varierar beroende på land. Befinner man sig utanför EU kan det därför vara bra att stänga av dataroaming, under inställningar.

Telenors mobilabonnemang Obegränsad (det vill säga obegränsad surf mäng i Sverige) kommer med en surfpott på 100GB inom EU. Telenor har även förmånlig surfmängd och pris för den som vill surfa i USA, Thailand, Malaysia och Myanmar.

Då rekommenderar vi dig att antingen enbart använda dig av wifi eller pausa ditt svenska abonnemang (om möjligt) och köpa dig ett nytt SIM-kort i det landet som du befinner dig i. Du kommer då att få ett nytt nummer, men eftersom den största delen av alla konversationer nu förtiden sker över sociala nätverk (som ex. Messenger) påverkas du inte så mycket av det ändå.