Billigt mobilabonnemang – Barn och ungdom

Här har vi listat de bästa och mest prisvärda mobilabonnemangen för barn och ungdomar. Barn och ungdomar använder mycket surf idag, då de flesta appar kräver åtkomst till nätet.

Bästa mobilabonnemangen för barn

Operatör Surf Samtal/sms Pris
Hallon 8 - 200 GB Fria Se priset här
Vimla! 3 - 100 GB Fria Se priset här
Comiq 5 – 50 GB Fria Se priset här
Halebop 15 - 60 GB Fria Se priset här
Telenor 4 GB - Fri surf Fria Se priset här

Billiga mobilabonnemang till barn

Här har vi listat några av marknadens billigaste mobilabonnemang till barn och ungdomar, där Hallon, Vimla, Fello och Comviq erbjuder specifika abonnemang för barn som dessutom är mycket prisvärda.

Hallon – Barn & ungdom

I alla Hallons abonnemang ingår det fria samtal och SMS, du kan spara surf som inte går åt och du slipper bindningstid och uppsägningstid. Hallon har prisvärda barn och ungdomspaket med alltifrån 8GB till 200GB/mån.

Vimla – Barn & ungdom

Hos Vimla kan du välja mellan fem olika abonnemang för barn under 18år, i samtliga ingår det fria SMS och samtal och det tillkommer inga oväntade avgifter. De kommer inte heller med bindnings-och uppsägningstid. När du tecknar ett abonnemang hos vimla får du 30GB extra surf, som du kan spara i 12 månader (gäller däremot inte 100GB).

Fello – Barn och ungdom

Hos Fello kan du som är målsman till ett barn under 18 år teckna ett mobilabonnemang utan varken bindningstid-eller uppsägningstid. Det är du som målsman som kommer stå som den enda ansvarige för abonnemanget och barnet kommer inte på något sätt finnas med i några register. I alla Fellos mobilabonnemang ingår det fria samtal och sms och det är ingen bindnings-eller uppsägningstid. När du tecknar ett mobilabonnemang för barn/ungdom hos Fello kan du välja mellan fyra olika abonnemang, och i samtliga får du 50GB extra surf.

Comviq – För de under 18år

Comviq erbjuder också abonnemang för barn och ungdomar under 18år, för samma pris som studentabonnemangen. Här ingår också fria SMS och samtal (dock inte för 5GB-abonnemanget där är det max 2000 sms/mms och 200min samtal), och de kommer varken med bindnings-eller uppsägningstid.

Frågor och svar om barn och ungdomsabonnemang

Att välja mobilabonnemang speciellt utformat för barn eller ungdomar är mer prisvärda än så kallade vanliga abonnemang.

Det är väldigt jämnt mellan dessa operatörer men eftersom Vimla erbjuder ett rabatterat pris i hela fyra månader (jämfört med tre och två), kan Vimla anses som billigast.

Enligt undersökningar får många barn en mobil redan vid 9års ålder, men det är givetvis upp till var och en när man väljer att skaffa en mobil till sitt barn.

Utgå ifrån hur mycket du vill att ditt barn ska kunna utnyttja internet. Kommer mobilen och abonnemanget främst nyttjas på plaster med wifi är eller det kanske mest tänkt för stunder utanför hemmet? Det är frågor som kan vara bra att ställa sig.

Det beror lite på, men i regel är ett familjeabonnemang ett bra alternativ om man är många som kan dela på abonnemanget och då efterfrågar mycket surf eller obegränsad. Ett familjeabonnemang kan bli svårare om man däremot har en begränsad mängd surf som många delar på. Det finns helt enkelt för och nackdelar med båda. Läs mer om detta under fliken Familjeabonnemang.

I många fall är det faktiskt samma sorts erbjudande, till samma priser men det skiljer sig från operatör till operatör. Däremot så kan det skilja sig åt vid själva tecknandet, många studenter är över 18år och kan behöva visa upp en studentlegitimation. Här kan du läsa mer om marknadens bästa och billigaste studentabonnemang.

Du som målsman står som ansvarig för ett mobilabonnemang för barn och ungdomar under 18år.

Det beror helt och hållet på vad du efterfrågar i ett abonnemang men om man vill ha en låg månadskostnad utan bindnings-och uppsägningstider är både Hallon och Vimla två toppenval.

De flesta barn klarar sig på en mindre surfmängd varje månad, men det beror också på var och hur ofta ditt barn använder sig av internet.