Ringa gratis via internet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Att ringa gratis via internet

Varför ska du betala för att ringa när du kan ringa gratis? Nu för tiden finns det många olika appar och program som gör det möjligt för dig att ringa gratis via internet. Antingen kan du prata gratis via WIFI eller använda dig av den datortrafik som du har tillgång till via ditt mobilabonnemang. I ditt mobilabonnemang har du för det mesta även gratis samtal inom Sverige, så att ringa gratis via internet är ju mest till för när du ska ringa till utlandet eller om du befinner dig utomlands. Vilka är då några av de bästa applikationerna till smartphone att ringa gratis med?

Bästa applikationer att ringa gratis via internet

Som sagt så finns det många olika applikationer som gör att du kan ringa gratis via internet. de allra flesta av dessa fungerar på de olika mobila operativsystemen, vilket för det mesta betyder Apple iOS och Google Android. Windows 10 mobile finns nästan inte längre och Blackberry har nästan helt övergett sitt eget operativsystem för att istället använda Android.

  • Med Skype kan du ringa gratis via internet. Skype utvecklades av svenskar, men ägs nu för tiden Microsoft. Skype finns tillgängligt på alla mobila plattformar, men även för PC och Mac. Du ringer gratis till alla dina vänner som har Skype oavsett var i världen de befinner sig. Du kan förutan vanliga samtal även använda webbkamera så att du kan se personen du pratar med.
  • Att ringa gratis med Facebook är hur lätt som helst. Du använder helt enkelt deras meddelande applikation Messenger. Här kan du välja om du vill ringa vanliga röstsamtal till andra av dina Facebook-vänner, eller om du hellre föredrar att videosamtal.
  • WhatsApp är en applikation som du kan ringa gratis med över internet. Här behöver du inte ha ett användarnamn och lösenord för att använda applikationen. Du kan antingen göra vanliga samtal eller videosamtal, du bestämmer själv. WhatsApp erbjuder även olika chatt-tjänster där du antingen kan chatta med en person eller i grupp. Istället används ditt mobilnummer vid registrering. Nu för tiden ägs WhatsApp av Facebook.
  • Hangouts är en tjänst som Google erbjuder där du kan ringa gratis via internet antingen på din smartphone eller på datorn. För att kunna ringa eller chatta med någon annan på Hangouts måste personen ha ett Google-konto.
  • FaceTime är Apples egna tjänst som gör att du kan ringa gratis till andra användare som har aktiverat FaceTime på deras Mac-produkt. Denna applikation finns förinställd iPhone, iPad och Mac-datorer.

Viktigt att tänka på

I Sverige har nästan alla mobilabonnemang surf. Hur mycket surf du har beror på ditt abonnemang och din operatör. Om du använder upp hela din surfpott som ingår i abonnemanget kommer du behöva betala extra när du använder mer, vilket betyder att du inte längre kan ringa gratis via internet. Om du reser utomlands, så är det viktigt att komma ihåg att surf från ditt svenska abonnemang inte är gratis överallt i världen. Inom EU och ESS kan du använda din surfpott precis som du gör hemma i Sverige, men om du reser i andra delar av världen kostar det väldigt mycket att använda ditt svenska abonnemang. Vi rekommenderar dig att läsa artikeln surfa utomlands för att få mer information.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]