Svenska mobiloperatörer

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Introduktion till svenska mobiloperatörer

I Sverige finns det många olika mobiloperatörer att välja mellan och det är väldigt svårt att veta vilken operatör som passar dig bäst. Varje operatör erbjuder flera olika abonnemang så det kan vara svårt att veta precis vilket abonnemang som just du behöver. Om du fortsätter att läsa kommer vi göra vårt bästa för att hjälpa dig att hitta bästa mobiloperatör och abonnemang för dina behov.

Här kommer några av de mest populära leverantörerna:

  • 3
  • Hallon
  • Comviq
  • Telenor
  • Tele2
  • Telia
  • Fello
  • Vimla

Viktigt att känna till innan du väljer mobiloperatör

Det finns flera säker som du borde känna till innan du väljer vilken operatör som du vill öppna ett abonnemang hos. Det är till exempel hur lång är bindningstiden, hur lång uppsägningstid är det, när betalar du fakturan och tillkommer det en startavgift när jag öppnar ett abonnemang. Om du inte är försiktig är det lätt att du hamnar i en situation där du har bundit upp dig för ett abonnemang som du inte är nöjd med och inte passar dina behov, men du har ingen möjlighet att säga upp det. Även om du kan säga upp det kanske du måste betala en straffavgift.

Abonnemang med telefon

Hos de allra flesta operatörer har du möjlighet att få en telefon på köpet när du antingen öppnar ett nytt abonnemang eller förnyar ett som du redan har. På detta sätt tjänar svenska mobiloperatörer mycket pengar. Totalkostnaden för mobilen brukar alltid bli väldigt många tusenlappar mer än om du köper den separat och ofta så binder du även upp dig för ett abonnemang som du inte har användning av. Så även om det är lockande att skaffa en ny telefon tillsammans med ditt mobilabonnemang, så är detta nästan uteslutande en förlustaffär för dig. Tänk efter en extra gång om du verkligen behöver en ny smartphone eller surfplatta. Räkna också ut hur mycket detta abonnemang inklusive din telefon kommer kosta dig under bindningstiden.

Svårt att välja mobiloperatör

Nej, det ska inte vara svårt att hitta en mobiloperatör och abonnemang som passar dina behov. Men för att hitta den bästa lösningen för dig, så gäller det att du vet vad du är i behov av och inte vad du vill ha. Det finns dock en faktor som är bra att ta in i beräkning och det är stabilitet. Ofta är de mer etablerade mobiloperatören något dyrare än de små och ibland kan det verkligen vara värt att betala de extra kronorna för att ha ett abonnemang hos en av de stora operatörerna. Till exempel så har de sina egna nät. Små operatörer hyr sig för det mesta in på något av de stora näten vilket gör att de kan hålla lägre priser.

Hos ringbilligt.nu har du möjlighet att helt själv jämföra olika mobilabonnemang hos mobiloperatörer för att se vad som passar dina behov bäst och inte låta något försäljare försöka övertala dig att skaffa någonting annat som du inte är i behov av. Se här nedan vår lista med de bästa abonnemangen från svenska mobiloperatörer.

Recensioner

Som sagt det är inte bara priset som avgör vilken operatör och vilket slags abonnemang som du ska välja. Det är även kundservice, kvalitet och många andra faktorer som spelar in. Därför rekommenderar vi dig att försöka läsa olika recensioner om mobiloperatörer och vad de har att erbjuda. Det kan även vara en bra idé att för att besöka Allmänna reklamationsnämndens hemsida för att se hur många klagomål en operatör har haft och om vad klagomålen gäller.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]