Ringa med applikationer

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Att ringa med applikationer

Under mer än 10 år så har telefoni speciellt mobil telefoni genomgått en stor revolution. Tidigare var det väldigt dyrt att ringa och ofta kunde det kosta upp emot 6 kronor i minuten att ringa från en mobil till antingen fast telefon eller till en annan mobiltelefon. Det samma gällde att skicka meddelanden så som SMS. Nu för tiden är vi dock vana vid att kunna ringa med applikationer på vår mobil. Detta gör att samtal plötsligt är gratis oavsett om du ringer inom Sverige eller till utlandet. Det enda som behövs är att både du och den du ringer till använder er av samma applikation. Det finns även applikationer till mobil som erbjuder möjligheten att ringa till vanlig telefoni billigt tack vare krediter som du kan köpa och använda.

Innan vi fortsätter är det dock viktigt att veta att ringa med applikationer inte kan ersätta ett vanligt abonnemang till fullo, då du till exempel inte kan ringa nödsamtal med en applikation. Detta oavsett om du kan ringa med krediter till vanliga telefonnummer eller inte. Vilka är då några av de vanligaste applikationerna som du kan ringa med?

Olika applikationer

Nu för tiden kan du ringa med applikationer, men vilka av dessa är de mest populära och bästa att använda.

  • Skype – detta är troligtvis den mest populära applikationer för att ringa med. Du kan ringa gratis till alla andra som har Skype antingen på sin mobila enhet eller dator. Förutom vanliga samtal har du även möjlighet att se den personen som du pratar med. Detta är väldigt bra och det är självklart trevligt att kunna se varandra i realtid. Skype erbjuder dig även möjligheten att chatta med andra användare och det finns även möjlighet att ringa billigt till vanlig telefoni och mobiltelefoner. Du gör detta genom att köpa krediter till ditt konto. Skype erbjuder även möjligheten att införskaffa ett lokalt telefonnummer, vilket möjliggör för andra att ringa till dig billigt även om du befinner dig i utlandet. Du kan ha telefonnummer i flera olika länder i samma abonnemang. Läs mer om Skype här.
  • WhatsApp – detta är troligtvis den mest populära chatt-applikationer på mobila enheter nu för tiden. WhatsApp fungerar endast tillsammans med ett mobiltelefonnummer. Till att börja med var denna applikationen en chatt-applikation, men nu för tiden kan du även ringa med den till andra användare. Förutom vanliga röstsamtal kan du även göra videosamtal och se varandra i realtid. Dessvärre erbjuder inte WhatsApp möjligheten att köpa krediter och ringa till användare som inte har applikationen installerad på sin mobila enhet. Läs mer om WhatsApp här.
  • Viber – är en klassiska applikation till mobilen som erbjuder dig möjligheten att både chatta och ringa. Du kan ringa gratis till alla andra användare av Viber. Förutom vanliga samtal finns det även möjlighet att göra videosamtal. För att använda Viber måste du ha ett mobilnummer för att det ska fungera. Du har även möjlighet att köpa krediter för att ringa billigt till personer som inte har Viber. Tryck här för mer information om Viber.
  • Facebook Messenger – självklart erbjuder även Facebook nu för tiden sina användare möjligheten att ringa gratis till varandra. Förutom att ringa kan du även skicka meddelanden och chatta med andra Facebook-användare. Tryck här för mer information om Facebook Messenger.

Ringa med applikationer begränsningar

Att ha möjlighet att ringa med applikationer är verkligen bra och billigt. Det finns dock begränsningar med att ringa på detta sättet. Till att börja med måste du ha tillgång till internet för att kunna ringa eller chatta. Det spelar ingen roll om det är fast internet eller mobilt internet. Därför är det viktigt att se till att det ingår ganska mycket data trafik i ditt mobilabonnemang. För det andra är det viktigt att veta att ringa med applikationer inte kan ersätta vanliga samtal till fullo.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]