Ringa gratis

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Introduktion till ringa gratis

Ringa gratis går det?  Ja nu för tiden finns faktiskt denna möjlighet. Det finns program till din dator eller applikationer till dina mobila enheter som erbjuder dig möjligheten att ringa gratis. Det bästa av allt är att du behöver inte ens betala när du registrerar dig för dessa program eller applikationer. Det enda du i princip behöver ha är tillgång till internet för att kunna ringa. Dock kan du bara ringa gratis till andra personer som använder samma applikation som du. Om inte, så brukar många av dessa applikationerna även erbjuda möjlighet att ringa billigt till vanlig fast telefoni liksom mobil telefoni. Det mest populära programmet som ger möjlighet för att ringa gratis är Skype, vilket du båda kan ha på en dator och en mobil enhet. De allra flesta är dock i princip endast tillgängliga på mobilen.

Det är dock mycket viktigt att komma ihåg att telefoni med applikationer eller program på dator och mobil inte kan ersätta din vanliga telefon och abonnemang och kan inte användas för att göra nödsamtal.

Program till dator

Skype är det vanligaste programmet att använda om du vill ringa gratis till andra via internet. Du kan ringa hur lätt som helst till andra oavsett var i världen de bor gratis så länge de använder sig av Skype. Förutom möjligheten att prata, så finns det även en chattfunktion. Skype erbjuder även en möjlighet att köpa krediter, vilket gör att du kan ringa billigt till hela världen till vanlig telefoni. Viber är en applikation som primärt är för telefoner, men även erbjuder ett program till dator. För att använda detta program måste du använda en QR-kod för att verifiera att du är faktiskt du. Viber erbjuder dig både att ringa och chatta på datorn. Du kan ringa gratis till andra Viber användare, men även köpa till krediter, vilket tillåter dig att ringa billigt även till andra som inte använder sig av Viber. Även den populära applikationen WhatsApp som primärt är till för mobila enheter går att ladda ned som program till datorn. Det är dock inget fristående program precis som Viber, utan WhatsApp använder en QR-kod för att verifiera att du är faktiskt du. Vilket betyder att du måste ha din telefon bredvid dig när du använder WhatsApp på datorn. På datorn kan du dock inte ringa gratis utan endast chatta. Vad som skiljer sig mellan Skype och de två andra programmen är att både WhatsApp och Viber registreras via ditt telefonnummer.

Applikationer till mobila enheter

Nu för tiden kan du hitta ett flertal olika applikationer som gör det möjligt för dig att ringa gratis från din smartphone eller surfplatta. Pionjären bland dem är Skype som både tillåter dig att ringa och chatta direkt från din smartphone eller surfplatta. Du ringer gratis till alla dina vänner som har Skype. Detta är en helt fristående applikation som inte är knuten till ditt mobilnummer. Nästa applikation som troligtvis idag är den mest populära chatt-applikationen är WhatsApp. Här har du möjlighet att både chatta med dina vänner samt ringa till dem med hjälp av applikationen, vilket betyder att du ringer gratis. Även Viber erbjuder samma tjänster som, men här har du även möjlighet att köpa krediter, vilket ger dig möjlighet att även ringa billigt till andra som inte använder sig av applikationen. Både Viber och WhatsApp är knutna till ditt mobila telefonnummer, vilket betyder att du bara kan ha dem installerade på en mobil enhet åt gången.

Det är dock viktigt att komma ihåg att du inte kan ringa nödsamtal med dessa applikationer, samt att du måste ha tillgång till antingen mobilt internet eller fast internet för att kunna använda dem. Du måste också komma ihåg att när du använder applikationer för att ringa gratis så använder du data och nästan alltid så har du begränsat datatrafik i ditt mobila telefonabonnemang. Så det är viktigt att du kollar upp hur mycket datatrafik du har ”gratis i månaden”.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]