Ringa gratis inom EU

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Detta är reklam för TRE (3) och innehåller reklamlänkar

Att ringa gratis inom EU

Nu kan du använda mobilen som hemma i hela Europa! Fortsätt läsa nedan för att få reda på hur!

Om du är kund hos TRE och reser inom EU så kan du självklart använda din mobil precis på samma villkor som du gör hemma med de flesta 3 mobilabonnemang. Det betyder att du kan ringa, skicka SMS, MMS och surfa pris som när du är hemma i Sverige. Om du har 3 bredbandabonnemag har du möjlighet att använda en sel av den surfmängd du har inom EU. Hur stor surfmängden är beror på vilket bredbandsabonnemang du har.

Hur fungerar detta, då det tidigare har varit väldigt dyrt att använda mobilen i Europa och speciellt Roaming-avgifter?

Läs här nedan några av de vanligaste frågorna och svaren från TRE angående roaming:

Vad är roaming?
Roaming är när du använder din mobiltelefon eller surfplatta utanför Sverige och använder mobilnätet av en operatör i det landet som du befinner dig i. Tidigare kostade det pengar när du använde roaming oberoende vilket land du befann dig i. Nu finns ”3Som Hemma” inom EU vilket gör det lättare för dig med raoming när du reser inom EU/EES.

”3Som Hemma” från TRE gör att du har möjlighet att använda din mobil inom EU, precis som du gör hemma i Sverige. Om du till exempel har ett TRE-mobilabonnemang där det ingår obegränsat med samtal, SMS/MMS och även datamängd kan du använda det både i Sverige och när du reser inom EU.

Vad kostar det när jag SMS/MMS från Sverige till ett EU-land med TRE?
Om du är i Sverige och ringer till ett annat land oavsett om det är inom eller utanför EU. Detsamma gäller SMS och MMS till utlandet.

Vad händer om min mobildata tar slut när jag är i ett EU-land?
Om din mobila datamängd (surf) tar slut när du är i utlandet gör du precis som i Sverige. Du kan fylla på antingen via SMS eller genom Mitt3.

Vad händer med mitt nuvarande abonnemang?
Du kan använda alla 3 mobilabonnemang inom EU precis som du gör i Sverige med nästan eller samma villkor.

Är Norge, Lichteinstein, Island med i ”3Som Hemma” även då de inte är i EU?
Ja, alla länder som tillhör EES ingår i ”3Som Hemma”.

Kostar det extra om jag ringer lokalt när jag är i utlandet?
Nej, priserna när du ringer lokalt i det landet som du befinner dig i är samma som om du befinner dig i Sverige. Detta är roaming och nu för tiden är det gratis inom EU/EES.

Har jag lika hög surfhastighet i utlandet som i Sverige?
3 begränsar inte surfhastigheten när du befinner dig inom EU eller EES. Däremot kan hastigheten vara långsammare eller snabbare beroende på nätkapaciteten hos den mobiloperatör som du använder i utlandet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]