Ringa från utlandet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Att ringa från utlandet

Att ringa från utlandet kan vara väldigt dyrt, speciellt om du befinner dig utanför Europa. Nya lagar i Europa har gjort att telefonoperatörer inte längre kan ta ut de priser som de tidigare gjorde för bland annat roaming. Så om du inte reser runt i Europa, vill du självklart hitta bästa och billigaste sättet att ringa och kommunicera med omvärlden.

Det viktigaste är först och främst att be din mobiloperatör att stänga av möjligheten att använda mobilt bredband utomlands, då detta kan bli väldigt dyrt. De flesta av oss har nog läst om helt vanliga personer som efter en resa fått mobilräkningar på många tusentals kronor bara för att de har surfar på mobilt internet i utlandet och läst nyheterna.

Vårt förslag är att så snart du kan, ta ut ditt SIM-kort från telefonen och skaffa dig ett inhemskt mobilabonnemang istället. Om du bara ska vara bortrest en kortare period så som någon vecka eller två, räcker det med ett kontantkort, men om du räknar med att vara borta en längre tid i samma land är det en bra idé att kolla upp vilka slags vanliga abonnemang de har och om du kan registrera dig för ett även som turist.

Men viktigast av allt innan du reser är att se till, att om du har en telefonsvarare kopplad till ditt mobiltelefonnummer att den är avstäng. Det räcker alltså inte bara att ta ut SIM-kortet, utan du måste be din mobiloperatör att stänga av den. I annat fall kan du få en väldigt hög telefonräkning.

Använd applikationer för att ringa

Billigaste sättet att ringa från utlandet är att använda dig av någon av de applikationer som tillåter dig att göra samtal. Vissa av dem ger dig endast möjlighet att ringa till andra som har samma applikation liksom WhatsApp, medan till exempel Skype och Viber tillåter dig att även göra samtal till vanliga telefonnummer eller mobilnummer över hela världen. Priserna för dessa samtal är också betydligt billigare än om du ringer med mobilen. För att kunna ringa med applikationer så måste du ha tillgång till internet. Antingen kan de vara vanligt trådlöst internet eller mobilt internet. Därför är det viktigt att du ser till att antingen ditt kontantkort eller abonnemang som du har i utlandet innehåller mobil data som du kan använda dig av.

Viktigt att veta

Att ringa från utlandet med applikationer är bra och billigt, men du de kan inte ersätta ett vanligt abonnemang. Om du vill ha tag på någon eller någon behöver kunna nå dig och ni inte använder er av samma applikationer, så kommer ni inte kunna göra det.  Därför är det viktigt att det även finns ett vanligt telefonnummer att ringa till om det verkligen behövs.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]