Ringa billigt till utlandet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Lär dig ringa billigt till utlandet

Förr i tiden var det väldigt dyrt att ringa till utlandet, då det inte fanns någon större konkurrens inom telefoni. Nu för tiden finns det många möjligheter att ringa billigt till utlandet, både med mobilen och fast telefoni. Om du ringer mycket till utlandet så är det viktigt att du tar med detta när du väljer vilket slags telefonabonnemang som du vill ha. Ett abonnemang med billiga samtal till utlandet är troligtvis dyrare än ett som inte erbjuder billiga samtal. Därför är det viktigt att du försöker att räkna ut vilket slags abonnemang som blir billigast i längden. Vissa telefonoperatörer erbjuder möjligheten att lägga till ett tilläggspaket till befintliga abonnemang istället för abonnemang speciellt utformade för utlandssamtal.

Olika priser

Kostnaden för att ringa utomlands kan skilja sig väldigt mycket åt beroende till vilket land som du ringer. Därför är det viktigt att du undersöker hur mycket olika operatörer tar betalt per minut för samtal till de länder som du brukar ringa till. Vanligtvis är det billigare att ringa till fast telefoni än till det mobila telefonnätet. Det är också nästan alltid billigare att ringa från den fasta telefonen och inte från mobilen.

Förutom att kolla upp med de olika telefonoperatörerna, så finns det även speciella telefonkort att köpa för att göra utlandssamtal med. Ofta är detta det billigaste sättet att ringa, men även det mest invecklade.

Ringa gratis till utlandet

Det finns även möjlighet att ringa gratis utomlands på din mobiltelefon. Detta är möjligt tack vare olika applikationer som finns tillgängliga. Enda kravet som finns för att dessa applikationer ska fungera är att du har tillgång till internet. Det spelar ingen roll om det är fast internet som du trådlöst kopplar upp dig till eller om du använder dig av mobilt bredband. Tre av de mest populära applikationerna för mobila enheter är:

  • Skype
  • WhatsApp
  • Viber

Dessa finns tillgängliga för de flesta mobila operativsystem för smartphones och surfplattor. Skype och Viber tillåter dig att ringa gratis till alla andra som använder applikationen, men de erbjuder även möjligheten att köpa krediter och ringa till andra som inte har deras applikation installerad på deras mobila enhet. WhatsApp tillåter dock endast samtal till andra som har applikationen installerad på mobilen och det finns ingen möjlighet att ringa externa samtal.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]