Ringa billigt med mobilen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Ringa billigt med mobilen i Sverige och utomlands

Förr i tiden var det dyrt eller mycket dyrt när du använde en mobiltelefon att ringa med, men nu för tiden finns det flera olika sätt att ringa billigt på. Att ringa billigt med mobilen behöver inte allas vara komplicerat. Du kan antingen ringa billigt med olika mobilabonnemang som du kan välja mellan hos de olika svenska mobiloperatörerna eller så kan du använda dig av olika applikationer att ringa med som finns tillgängliga till din smartphone för att ringa billigt eller till och med gratis ibland. Men även om du ofta ringer med applikationer, speciellt om du ringer utomland, så gäller det att ha ett bra mobilabonnemang som gör det möjligt.

Ringa billigt med mobilen inom Sverige

De flesta mobilabonnemang nu för tiden har nästan alltid fria samtal. Det betyder att du kan ringa så mycket du vill för en fast summa. De flesta operatörer har dock en gräns på hur mycket fria samtal egentligen är. Här talas det om tusentals minuter per månad, vilket du troligtvis inte kommer att komma upp i. I det fasta priset kan du ringa till mobiler och det fasta nätet. Betalnummer ingår inte i dessa fria minuter och det är ju lätt att förstå. Förutom dina fria samtal brukar du även ha möjlighet att skicka obegränsade SMS och MMS till vänner och bekanta inom Sverige. Men även här, precis som med samtal brukar det finnas en övre gräns som är svår att nå.

Ringa billigt med mobilen till utlandet

Om du vill ringa billigt med mobilen till utlandet är det smidigaste sättet att du använder dig av några av de applikationer som finns för att ringa. Skype är en av de mest populära applikationerna och den finns tillgänglig för alla mobila operativsystem. Det som är bra med Skype är att du kan ringa gratis till andra som använder applikationen på sin smartphone, men även ringa billigt till telefonnummer i utlandet. Det finns även andra applikationer som ger dig möjlighet att ringa antingen gratis eller billigt med din mobil till utlandet och det är bland annat Viber och WhatsApp.

Ringa billigt med mobilen från EU

När du befinner dig inom EU ringer du på samma villkor med ditt svenska mobilabonnemang som om du hade befunnit dig i Sverige. Det vill säga att det finns inga merkostnader för att använda din mobil inom EU. Detta är tack vare att EU har bestämt att det inte ska finnas några roaming-avgifter inom unionen. Men det är viktigt att komma ihåg att du ringer endast gratis inom det EU land som du befinner dig i samt till Sverige. Om du ringer från ett EU-land till ett annat tillkommer dyra avgifter. Det är därför viktigt att läsa de regler och villkor som finns angående att använda ditt mobilabonnemang i EU.

Precis på samma sätt kan du även surfa gratis inom EU, så länge du har surf på ditt svenska mobilabonnemang. Det är dock viktigt att du kollar med din leverantör precis vilka regler och villkor som gäller och om du kan använda lika mycket inom EU som du kan göra i Sverige.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]