Ringa billigt från utlandet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Ringa billigt från utlandet med din smartphone

Nu för tiden finns det stora möjligheter att ringa billigt från utlandet oavsett om du befinner dig inom EU eller i något annat geografiskt område. Hur du ringer på bästa sätt beror på var i världen du befinner dig. Om du befinner dig i EU så ringer du för samma pris med ditt svenska SIM-kort, som du hade gjort om du befann dig i Sverige. Det betyder till exempel att om du har ett mobilabonnemang med fria samtal, så ringer du både gratis i Sverige och inom EU. Du kan även ringa billigt från utlandet genom att använda olika applikationer som du kan installera på din smartphone eller surfplatta, liksom Skype eller Viber. Med dessa applikationerna kan du ringa billigt från andra länder till fasttelefoni eller mobilnummer om mottagaren inte har ett program som gör det möjligt att ringa gratis.

Ringa billigt från utlandet med din smartphone

Du har många olika möjligheter att ringa billigt från utlandet, allting beror var i världen du befinner dig. Med din smartphone har du möjlighet att ringa antingen vanligt eller med olika applikationer till Sverige.

Ringa billigt från utlandet med applikationer

Det är dock viktigt för dig att veta, för att kunna använda applikationer att ringa för måste du ha tillgång till surf. Vi avråder dig starkt att använda ditt svenska mobilabonnemang utanför EU för att surfa, då priserna för detta är väldigt dyrt. Därför rekommenderar vi dig att införskaffa ett kontantkort i det landet där du befinner dig. Ofta finns det till och med möjlighet att beställa ett kontantkort från utlandet till din svenska adress, så du får det i god tid innan du reser.

Två applikationer som erbjuder dig att ringa billigt från utlandet är Skype och Viber. Med dessa har du möjlighet att ringa till fasta nät och mobila nät över stora delar av världen till ett betydligt lägre pris än om du ringer med ditt mobilabonnemang eller fast telefoni. Om den du ska ringa till har Skype eller Viber ringer du gratis till personen oavsett var i världen som den befinner sig.

En annan applikation som är mycket populär är WhatsApp. Detta var från början en chattapplikation, men nu för tiden kan du även ringa till dina kontakter som har WhatsApp på sin smartphone. Dessa applikationer som erbjuder dig att ringa billigt från utlandet finns tillgängliga för Android och iOS, men även för det mesta för Windows.

Ringa billigt från utlandet med kontantkort

Det är viktigt att du inte väljer första bästa kontantkort till din smartphone när du reser. Ofta finns det flera olika kontantkortsabonnemang att välja mellan. Är det viktigas för dig att ha tillgång till mycket surf, eller är det viktigare att kunna ringa mycket om billigt. Detta är saker som du borde tänka på innan du skaffar ditt kontantkort.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]