Mobiltelefon med abonnemang

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Att köpa mobiltelefon med abonnemang

Många mobiloperatörer erbjuder dig att köpa mobiltelefon till subventionerat pris då dy antingen skaffar ett nytt abonnemang hos dem eller förlänger ett abonnemang som du redan har. På detta vis betalar du ett fast pris varje månad för din telefon och ditt abonnemang. Vanligtvis binder du dig för 24 eller 36 månader när du köper mobil och abonnemang tillsammans. Att just köpa mobiltelefon med abonnemang är ofta extra förmånligt om du är student, då de allra flesta mobiloperatörer erbjuder studentabonnemang och även ofta rabatterade abonnemang till och med du är 27 år gammal.

Hur du köper mobiltelefon och abonnemang

Det finns många olika sätt för dig att köpa mobiltelefon och abonnemang. Antingen kan du göra det online, men många butiken som säljer hemelektronik erbjuder också denna möjlighet. Om du väljer att köpa online, så kan du välja om du vill göra det genom olika online butiker som säljer elektronik eller från mobiloperatören själv. Enda undantaget är TRE (3), som bara erbjuder möjligheten att köpa direkt från dem. Att köpa direkt från mobiloperatören är för det mesta bättre än att köpa genom någon tredje part.

Vilka mobiltelefoner du kan köpa

När du köper mobiltelefon med abonnemang online är utbudet ganska begränsat, men du kan hur som helst hitta telefoner så som dyrare telefoner liksom iPhone och Samsung, till billigare telefoner från Huawei. Om du istället väljer att köpa din telefon och abonnemang i en butik brukar utbudet vara betydligt större.

Avtal när du köper mobiltelefon med abonnemang

De är viktigt att du verkligen läser igenom avtalet noga innan du binder upp dig på att köpa mobiltelefon med abonnemang. Läs noga igenom den minsta totalkostnaden för paketet. För att göra det på lättaste sätt så tar du priset på mobilen minus priset på mobilabonnemanget. Till exempel om Månadspriset är 499 kr och du har bundit dig i två år så betalar du 11 976 kronor för mobil och abonnemang. Själva abonnemanget säger vi kostar 199 kr i månaden. Detta blir 4776 kr under 24 månader. Detta betyder att din telefon kommer att kosta dig 7200 kr.

Det är också viktigt att du vet vilka regler som gäller om du väljer att annullera ditt abonnemang i förväg. Till exempel hur mycket extra kommer du behöva betala för din telefon.

Var också noga med vilka garantier som gäller för din telefon under avtalstiden. Om du binder upp dig på 24 månader, gäller garantin under hela perioden och hos vem gäller garantin. Är det hos mobiloperatören eller är det hos mobiltillverkaren?

Tänkvärt

Att köpa mobiltelefon med abonnemang är en bra lösning för dig som inte har möjlighet att punga ut med många tusen kronor på en ny telefon på en och samma gång. Det är dock viktigt att du mer eller mindre vet vad dina planer är för de nästkommande 24 månaderna, då detta vanligtvis är avtalstiden. Har du tänk att resa utomlands under en längre tid, plugga eller något annat? Ta detta i beräkningen innan du gör ditt val.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]