Mobilt bredband

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Information om mobilt bredband

Mobilt bredband finns inte bara tillgängligt på mobilen, utan många mobila operatörer erbjuder även mobilt bredband hemma. Du har ett modem som liknar andra bredbandsmodem som du tidigare har haft. Skillnaden är att istället för att du surfar via telefonnätet eller kabel, så surfar du via det mobila nätet precis som du gör med din telefon. Till skillnad mot traditionellt bredband som är knutet till ett telefonnummer eller en fast kabal, så kan du ta med dig mobilt bredband vart du vill. Det enda du behöver är ett eluttag för att koppla in den. Detta är verkligen smidigt och gör att du har tillgång till bredband till din dator när du vill och var du vill. självklart gäller det att det finns mobil mottagning där du befinner dig och som tur är så är den mobila täckningen i Sverige mycket bra.

Fördelar med mobilt bredband

Det finns många fördelar att använda mobilt bredband istället för fast bredband. Till att börja med så kan du ta med dig ditt bredband vart du än befinner dig. Om du till exempel har ett fritidshus där du bor stora delar av året kan du helt enkelt ta med dig ditt modem och abonnemang dit. Du behöver alltså inte ha ett bredbandabonnemang på varje ställe där du bor. Detta är verkligen kostnadseffektivt. Ditt mobila bredband kan du även använda i din surfplatta om det finns plats för SIM-kort. Så när du är ute och rör på dig och inte har behov av bredband hemma kan du lätt sätta in ditt SIM-kort i din surfplatta och på det sättet få tillgång till internet hela tiden och inte vara beroende av ett trådlöst internet.

Begränsningar med mobilt bredband

När du införskaffar mobilt bredband har du olika paket att välja mellan beroende på hur mycket surfmängd som du vill ha. När denna surfmängd är slut kommer du inte längre kunna surfa den månaden om du inte väljer att köpa till extra surfmängd, vilket kan vara kostsamt. Så innan du väljer vilket slags surfpaket som passar dig, tänk efter vad du ska använda ditt mobila bredband till. Ska du använda det som ditt primära bredband, eller är det mer som ett komplement till ditt fasta bredband som du har?

Gratis mobilt bredband EU

Då roamingavgiften är borttagen inom EU, så har du tack vare mobilt bredband möjlighet att surfa helt gratis när du reser inom EU. Detta är verkligen en fördel. Hur stor surfmängd du har beror på vilket slags bredbandspaket du har samt vilken operatör du använder dig av. Men innan du tar med dig ditt bredband utomlands, läs avtalet för att se att just ditt abonnemang gäller.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]