Mobilabonnemang

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.3.1″]

Hitta rätt mobilabonnemang

Ring billigt nu vill du ju självklart kunna göra på din mobiltelefon! Därför kommer vi på denna sida försöka hjälpa dig att reda ut vilka olika slags mobilabonnemang som finns och vilka mobiloperatörer du kan välja mellan. Fortsätt läsa nedan för att lära dig mer för att sedan kunna välja det optimala mobilabonnemanget för dig från rätt operatör.

Jämföra mobilabonnemang

Genom att jämföra olika mobilabonnemang bland svenska mobiloperatörer har du möjlighet att spara hundralappar om inte tusentalskronor om året. Vilket slags mobilabonnemang som du ska välja beror på vad du primärt använder din telefon till. Om du mest använder din telefon för att surfa på och skicka meddelande så är det viktigare för dig att ha mycket mobildata och färre minuter att ringa med i ditt abonnemang. Det är också viktigt att ha i åtanke om du bland annat ringer mycket till utlandet då sådana telefonsamtal från en mobil kan vara väldigt dyra. Fel slags abonnemang kan vara dyrt både på kort och lång sikt. Kom ihåg att bara för att ett abonnemang är optimalt för några av dina vänner betyder det inte att det passar dig och dina behov. Här på ringbilligt.nu kommer vi hjälpa dig att följa vårt motto ”ring billigt nu” oavsett vilka dina behov är.  Detta genom att hjälpa dig att jämföra olika mobila abonnemang från olika operatörer.

Olika slags mobilabonnemang

Som sagt finns det flera olika slags abonnemang till mobil att välja mellan. Vi kommer inte gå in i detalj i detta avsnitt vad de olika erbjuder, då olika operatörer har sina egna. Däremot kommer du här kunna läsa om tre kategorier av abonnemang som du ofta kan välja mellan.

  • Abonnemang med saldo – innebär att du varje månad har en viss summa som du kan ringa, skicka meddelande, surfa och så vidare med. Oftast ingår också mobildata i denna slags abonnemang. Varje gång du ringer eller skickar meddelanden så minskar ditt saldo. När saldot är slut, så fortsätter du att utnyttja ditt abonnemang med kredit och du betalar då underskottet i efterhand via faktura.
  • Abonnemang med fast pris – innebär att du betalar ett fast pris varje månad för ett specifikt abonnemang. Sedan kan du ringa, skicka meddelande, använda mobildata hur mycket du vill så länge du inte går över gränsen för vad som ingår i ditt abonnemang. Det är viktigt att veta vad du behöver då du vill ha ett mobilabonnemang med fast pris, då priserna skiljer sig mycket åt mellan vad dessa abonnemang innehåller. Kolla även upp hur mycket extra det kostar om du har förbrukat allting som ingår under en månad. Vanligtvis är det mobildata som du lätt förbrukar, medan samtal och SMS nästan vara obegränsade.
  • Kontantkort – detta är en abonnemangsform där du i förväg betalar för att använda ett abonnemang. När pengarna på abonnemanget är slut, så kan du fylla på det igen och fortsätta använda. Detta slags mobilabonnemang är bra för barn och ungdomar som inte brukar ha kontroll över sin ekonomi. Du behöver inte heller vara myndig för att köpa ett kontantkort. Kontantkort är även den optimala lösningen när du är utomlands och vill vara anträffbar via mobilen. Mer om detta kan du läsa i artikeln ring billigt utomlands.

Vilket abonnemang är bäst för dig?

Om du är en person som gillar att prata i telefon, chatta och skicka meddelanden då är fast pris det slags abonnemang som du ska använda dig av. Du vet att du i princip kan använda din telefon obegränsat och du vet hur mycket du kommer betala oavsett hur mycket du använder den, så länge du inte går över gränsen för abonnemanget. Om du istället är en person som använder telefonen sparsamt, så är abonnemang med saldo den bästa lösningen.

Hur som helst så rekommenderar vi dig på ringbilligt.nu dig att jämföra olika abonnemang från olika operatörer innan du gör ditt val. För i slutändan vill vi ju alla ha möjlighet att ringa billigt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]