Judiska applikationer

Judiska applikationer till mobilen

Som vi alla vet finns det hundra tusentals olika applikationer tillgängliga till smartphones och surfplattor. De flesta av oss känner mest till spel, sociala medier och nyhetssajter, men det finns en kategori som är riktigt stor. Det är kategorin av judiska applikationer till mobilen. Det finns hundratals olika applikationer att välja mellan och dessa finns nästan alltid tillgängliga både för Android och Ios. Det är kanske inte så konstigt, då många av oss vet att Israel är ett av de världsledande länderna vad som gäller IT. Finns det någon som inte har hört talas om företag liksom Waze, My Heritage och Nexar? Waze är nog den bästa GPS applikationen på marknaden och Nexar är en riktigt grym vägsäkerhets applikation. My Heritage som hjälper till att skapa släktträd har en otroligt bra app som fungerar lika bra som deras web site. Därför är det inte heller konstigt att israelerna tillsammans med judar från andra delar av världen är grymma på att skapa judiska applikationer till mobilen.

Hur hittar du judiska applikationer

Om du inte är jude kanske det inte finns så stor anledning för dig att ladda ned och installera judiska applikationer. Men om du vill inspirerad av hur bra applikationer ska se ut och fungera, så är det bland dessa appar. De allra flesta av dem är skapade av yngre personer som är uppvuxna med smartphones och surfplattor sedan barnsben och vet vilka behov de själva behöver. Många av utvecklarna gör det även för en minimal ersättning, då det är mycket viktigt för dem att det finns bra applikationer tillgängliga på marknaden inom judendom. För att hitta bra judiska applikationer föreslår jag att du läser artikeln Torah Applications. Här hittar du mycket bra information om vilka Torah applikationer som finns tillgängliga.

Intresserad av judendomen

Om du är intresserad av judendomen och inte bara av vilka otroligt bra applikationer som finns i denna kategori och programvaror till datorer, så hittar du verkligen mycket intressant information på Living Torah. Här kan du läsa om mycket inom det judiska, men även ta del av många trevliga Torah videoklipp som de har länkat till från YouTube. Det är profilen Divrei Maon, som bidrar med de flesta klippen och de är mycket sevärda.