Bredband och telefoni

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.10.1″]

Bra att veta om bredband och telefoni

Bredband och telefoni är något som de allra flesta av oss har både hemma och på mobilen. i de allra flesta mobilabonnemang nu för tiden ingår surf eller som det egentligen heter mobilt bredband.  Men hur är det i hemmet? Är vi säker på att vi har den mest prisvärda kombinationen av bredband och telefoni? Kanske eller kanske inte. Många av oss sitter kvar på gamla abonnemang som vi har varit med under många år utan att ha en tanke på att undersöka andra möjligheter. Nu för tiden erbjuder vanligtvis telefonbolag oss möjligheten att både ha bredband och telefoni genom dem. dessa paket är alltid billigare än att ha separata abonnemang för de olika tjänsterna. Ofta kan det till och med vara så att vi har telefoni och bredband genom samma operatör, men olika abonnemang och vi ska inte vara naiva och tro att de erbjuder oss paket om vi inte ber om det. Dessa gamla abonnemang är ofta en ”guldgruva” för dessa företag.

Paket för bredband och telefoni

Som sagt, nästan alla operatörer nu för tiden erbjuder möjligheten att skaffa paketlösningar för telefoni och internet. Många mobiloperatörer erbjuder till och med både fast telefoni, mobil telefoni och bredband som paket. På detta sätt har vi möjlighet att få allting under ett och samma abonnemang. Detta är både ekonomiskt bättre, men även mycket lättare att hålla koll på. Det är dock viktigt att vi ser till att den operatör som vi vill använda oss av erbjuder bra infrastruktur inom alla områden. Därför är det viktigt att inte bara se på priset, utan även ta deras kvalitet in i beräkning innan vi gör det slutgiltiga valet om vilken operatör vi väljer.

Trygghet före pris

Ofta är det bättre att tänka trygghet före pris. Det betyder att det är viktigt att vi inte stirrar oss blinda på priset av ett abonnemang, utan vi måste även ta med i beräkningen vad vi får för det vi betalar. De stora operatörerna använder sina egna nätverk, ledningar och kablar för att förse sina kunder med de tjänster som de använder. Det vill säga fast telefoni, bredband, mobil telefoni och mobilt bredband. De flesta mindre operatörer kan erbjuda lägre priser, då de hyr in sig på de större operatörernas infrastruktur. Ofta får de mindre aktörerna inte samma kvalitet som ägaren av infrastrukturen. I praktiken betyder det att en som har abonnemang hos en stor mobil operatör har bättre kvalitet på sina tjänster än en som använder sig av en mindre operatör. Men om kvalitet och stabilitet inte är så viktigt så kan det vara en bra idé att jämföra de små operatörerna mot de stora. Det samma gäller för bredband

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]